Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Προβληματισμοί σε ώρα διαβάσματος...

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε δώσει προσοχή σε αυτό το «μαγικό» για μένα κατασκεύασμα! Σε πολύχρωμα σχέδια ή απλά σχήματα, οι γόμες θεωρώ πως είναι αξιοθαύμαστες. Περιμένετε, δεν είμαι τόσο τρελή!! Αφήστε κι εσείς για λίγο τον σουρεαλισμό να σας αγγίξει…

Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι χρησιμοποιείτε στυλό. Την ευθύνη για αυτό την αποδίδω μόνο στους δασκάλους του δημοτικού, οι οποίοι, απαγορεύοντας τη χρήση του στις πρώτες τάξεις του σχολείου, το θεοποίησαν στα μάτια μας! Προσωπικά το σιχαίνομαι!!!

Πολλές φορές έχω παρομοιάσει το στυλό με το όπλο. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει γυρισμός. Και για όσους βιαστούν να μου φέρουν ως αντεπιχείρημα το μπλάνκο, ας σκεφτούν ότι ποτέ η χρήση του δεν έφερε το χαρτί στην αρχική του μορφή.
(Αν το χαρτί είναι ο άνθρωπος, με το στυλό τον εκτελείς και το μπλάνκο κάνει χρέη γιατρού που μετά από μία πολύωρη επέμβαση – η ώρα που περιμένεις να στεγνώσει – καταφέρνει να κρατήσει τον άνθρωπο στη ζωή ακρωτηριασμένο!)

Ενώ με το μολύβι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά… Η ύπαρξη της γόμας είναι πηγή ελπίδας (σας είπα, δείτε το σουρεαλιστικά)! Το να γνωρίζεις πως το όποιο λάθος σου μπορείς ανά πάσα στιγμή να το διορθώσεις σε βοηθά να τολμάς, να πειραματίζεσαι… Ακόμη, οτιδήποτε δεν σε ευχαριστεί έχεις τη δυνατότητα να το «αφαιρέσεις» από το χαρτί σου και να πεις πως δεν υπήρξε ποτέ!

Φαντάζεστε λοιπόν πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας αν ήταν ένα λευκό χαρτί όπου γράφουμε με μολύβι;;; Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως υπάρχει μόνο «στυλό» σε αυτή την περίπτωση! Όλα μένουν εκεί, ό,τι γράφεις, ό,τι σχεδιάζεις εκεί πάντα χαραγμένα…

Στο χέρι σου είναι να αποφασίσεις πόσες «μουτζούρες» θες να κάνεις!!!
Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου